2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Századvég: egyaránt 26%-on áll az MSZP és a Fidesz népszerűsége

2005. november 25. 17:20, utolsó frissítés: 17:20

"A Fidesz elmúlt hetekben tapasztalható aktivitása és Orbán Viktor közszerepléseinek intenzitása megállította az MSZP előretörését" – állapította meg a Századvég Politikai Elemzések Központja és a Tárki választáskutatási programja. Az inkább a Fideszhez közeállónak tartott intézet november elején 1000 fő megkérdezésével végzett közvélemény-kutatást.

A teljes népességen, valamint a biztos pártválasztók csoportján belül is 3-3 százalékponttal csökkent az MSZP támogatottsága, így a Fidesz és az MSZP újra azonos szavazói támogatottsággal rendelkezik – írja jelentésében a két intézmény.

A kutatók értékelése szerint az MSZP nem tudta stabilizálni az ősz folyamán kirajzolódó erőnyerő pozícióját, vagyis kormánypártokkal kapcsolatos megítélés semmiben sem javul – így látja a Századvég.

Az összes megkérdezett körében mindkét nagy párt támogatottsága egyaránt 29–29%. Októberhez képest a Fidesz támogatottsága nem változott, míg az MSZP-é hibahatárt megközelítő 3 százalékponttal csökkent. A szűkebb csoportot jelentő pártválasztók között a Fidesz és az MSZP egyaránt a szavazók mintegy 43-43%-ának támogatására számíthat.

A legszűkebb támogatói csoportban – a választáson biztosan részt vevő és pártot választani tudó szavazók körében – a szocialisták támogatottsága nem változott, míg a Fideszé egy százalékponttal magasabb az előző hónaphoz képest. (századvég/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS