2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jordánia: tévéfelvétel egy fiatal nőről, akinek bombája nem robbant

2005. november 14. 13:09, utolsó frissítés: 13:09

Az ammáni televízió bemutatta azt a fiatal nőt, aki a szállodák elleni robbantásos merényletek egyikét végrehajtó kamikáze feleségének mondja magát, s aki a terroristák tervével ellentétben nem robbantotta fel magát.

A nem egészen háromperces bejátszásban a nő kinyitotta kabátját és megmutatta a derekára erősített robbanó övet és azt, hogy miként kell működésbe hozni. Ezután bemutatkozott: "Szadzsida Mabrúk Atrúsz Risávi vagyok, 1970-ben születtem Ramádiban (Irak)" -- mondta, majd szenvtelenül így folytatta: "Férjemmel november 5-én léptünk be Jordániába hamisított iraki útlevéllel. A férjemén az Ali Huszein Ali név szerepelt, az enyémen a Szadzsida Abdel-Káder Latif név.”

A fehér fejkendős, fekete kabátos nő elbeszélése szerint a három célba vett szálloda közül ő a férjével a Radissonba ment, ahol esküvő zajlott, asszonyok, férfiak, gyerekek részvételével. "Neki (a férjnek) sikerült felrobbantania magát, én próbáltam, de nem tudtam" -- mondta nyugodt hangon s hozzátette: "Láttam, amint az emberek rohannak, menekülnek a hotelből, én is ugyanúgy elmenekültem".

Korábban a nap folyamán Marván Moaser jordániai miniszterelnök-helyettes sajtóértekezleten jelentette be, hogy azonosították a szerdai, 57 emberéletet követelő merényletek elkövetőit. Négy iraki volt a tettes, három férfi és egy nő – mondta.

A nő, Szadzsida a Radissonban felrobbant kamikáze, igazi nevén as-Sammari felesége, egyszersmind az iraki al-Kaida-vezér, Zarkávi nemrég Fallúdzsában megölt egyik közvetlen munkatársának, Számer Mubárak ar-Risávinak a testvére. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS