2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rita már csak trópusi vihar és elkerülte Houstont

2005. szeptember 25. 11:23, utolsó frissítés: 11:42

Megszelídült és trópusi viharrá változott a Rita hurrikán. Az amerikai katasztrófavédelmi hivatal (FEMA) közlése szerint Rita a vártnál kisebb károkat okozott és nem követelt halálos áldozatokat.

A hurrikán 5-6 méter magas hullámokat korbácsolt és egyes helyeken 64 centiméternyi esőt hozott. A Mexikói-öbölben szinte teljes mértékben megbénult az olajkitermelés, a hurrikán áradásokat, tüzeket és áramkimaradást okozott: mintegy egymillió otthonban szűnt meg az áramszolgáltatás.A legsúlyosabb anyagi károkról a Louisiana délnyugati részén fekvő Lake Charles városából érkezett jelentés, ahol szemtanúk szerint házakat döntött össze, háztetőket sodort el a forgószél.

A mentési munkálatok itt voltak a legintenzívebbek, a háztetőkre menekült embereket helikopterekkel igyekeztek menteni. Houston ugyanakkor megkönnyebbült, a hurrikán szinte teljesen elkerülte, és a városban csupán jelentéktelen károkat okozott.New Orleansben a hurrikán hozta eső átszakította azokat a gátakat, amelyeket a Katrina hurrikán már tönkretett, és a város egyes részeit ismét elöntötte a víz. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS