2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rita erősebb Katrinánál és Texas fele tart

2005. szeptember 22. 14:14, utolsó frissítés: 14:14

Az amerikai hurrikán-előrejelző központ szerint a forgószél sebessége eléri az óránkénti 265 kilométert a Mexikói-öbölben. A Rita ereje ily módon felülmúlja a Katrina hurrikánt, amely augusztus végén pusztított az Egyesült Államok déli partvidékén.

Az újabb hurrikán szintén a déli partvidéket fenyegeti, s az előrejelzés szerint szombaton reggel csaphat le a Texasban található Galveston vidékére. A település 65 kilométerre fekszik Houstontól, ahol már elrendelték a lakosság kitelepítését.


A hatóságok eddig New Orleansban és Galvestonban adtak ki kötelező érvényű kilakoltatási rendelkezést. Houston polgármestere azzal fordult a nagyváros alacsonyabban fekvő negyedeiben élőkhöz, hogy csütörtökön ideiglenesen hagyják el otthonaikat, felszólítása azonban nem kötelező érvényű.

A Rita hurrikán elhaladt Kuba mellett anélkül, hogy komolyabb károkat okozott vagy emberáldozatot követelt volna. A kubai hatóságok hétfőn és kedden több mint 240 ezer embert, köztük mintegy 12 ezer turistát evakuáltak. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS