2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Terror-riadó a brüsszeli EU-központban

2005. szeptember 22. 13:57, utolsó frissítés: 13:57

Rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezettek be tegnap este a brüsszeli EU-negyedben a belga hatóságok: több mint 100 rendőr szállta meg a negyedet, sokan közülük géppisztollyal járőrözve.

Az akcióra a madridi hatóságok figyelmeztetése nyomán került sor: eszerint az elmúlt napokban öngyilkos merénylőkből álló, robbanóanyaggal felszerelt kommandó hagyta el Spanyolországot.

A rendőrök ellenőrzőpontokat állítottak fel, ahol egyes járműveket leállítottak, átkutattak. Alaposan megszigorították az ellenőrzést az EU miniszteri tanácsának épületénél, a Justus Lipsiusnál is. A fokozott ellenőrzés miatt hatalmas közlekedési dugó alakult ki a belvárosban.

A spanyolok szerint a merénylők Franciaországon át Brüsszel felé tartottak, ahol az EU-negyedben akartak terror-cselekményt végrehajtani. A belga hatóságok az értesülést nem minősítették különösebben megbízhatónak, de azért elővigyázatosságból elrendelték az óvintézkedéseket.

A brüsszeli rendőrség szóvivője pedig azt mondta: a történtek több tanulsággal is jártak. Az egyik az volt, hogy támadás esetén le kell zárni az EU-negyeden átvezető alagutat, mert a szigorú ellenőrzések miatt itt, a felszín alatt is megbénul a forgalom. A csigalassúsággal haladó autók kipufogógázai teljesen megtöltik a levegőt, mérgezés veszélyét okozva. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS