2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bush New Orleansban: súlyos hiányosságok a kormányzat reakciójában

2005. szeptember 16. 09:27, utolsó frissítés: 09:27

George Bush amerikai elnök bejelentette: nagyszabású helyreállítási munkát indítanak a Katrina hurrikán által sújtott területen, és elismerte, hogy súlyos hiányosságok voltak abban, ahogy a kormányzat reagált a katasztrófára. A New Orleans történelmi negyedéből sugárzott beszédében elmondta, hogy a várost és a többi érintett térséget több milliárd dolláros szövetségi támogatással fogják újjáépíteni.

Az elnök közölte, hogy programok indulnak az alacsony jövedelmű családok életminőségének javítására. Hozzátette azonban, az azonnali célkitűzés az, hogy október közepére az embereknek már ne menedékhelyeken kelljen meghúzniuk magukat.

New Orleans polgármestere, Ray Nagin korábban bejelentette, hogy a város egyes részeibe jövő héttől visszaengedik a lakosokat. A 485 ezres lakosság nagyjából egyharmada térhet vissza otthonába. A BBC helyszíni tudósítója szerint ugyanakkor a városban még továbbra is gondok vannak az olyan alapvető szolgáltatásokkal mint a víz és áramellátás.

A halálos áldozatok száma csütörtökre elérte a 795-öt: Louisiana államban 558-an, Mississippiben 218-an, Floridában, Alabamában, Georgiában és Tennessee-ben pedig 19-en haltak meg a természeti katasztrófa következtében. (bbc/mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS