2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kézigránát robban Kasza József kapuja előtt

2005. augusztus 31. 10:46, utolsó frissítés: 10:46

Kézigránát robbant kedd hajnalban Kasza József szabadkai házánál. A Vajdasági Magyar Szövetség elnökének és családtagjainak nem esett baja. A politikus az ellene és a vajdasági magyarság ellen folyó megfélemlítési kampány részének tekinti a pokolgépes támadást – Vojislav Kostunica szerb miniszterelnök szerint az egész szerb népet érte támadás.

A robbanás hajnali négy órakor történt a politikus kapuja előtt. A bejárat melletti üzlet ablakai betörtek, az épületen repeszek nyoma látszik. Kasza a házban volt a detonáció pillanatában, felriadt a robbanásra, kiment az előkertbe, de semmi különöset nem észlelt (a bejárati kapu mintegy 40-50 méterre van attól a háztól, amelyben a politikus és családja lakik).

"Nem ez az első fenyegetés és megfélemlítés, ami ellenem irányul. Mindez annak a rendszeres nyomásgyakorlásnak és megfélemlítésnek az eredménye, amelynek az a célja, hogy elüldözzenek engem és a magyarságot a Vajdaságból. Nem ijedtem meg, nem engedem, hogy elüldözzenek" – mondta a politikus.

"Robbanószerkezet hajítása Kasza József családi házára olyan bűntény, amely nemcsak a VMSZ elnöke ellen, hanem a szerbiai állam ellen irányult" – idézte Vojislav Kostunica szerb miniszterelnök közleményét a belgrádi média. A miniszterelnök szerint mindezért az állam "a legrövidebb időn belül foganatosít minden intézkedést, hogy az igazságszolgáltatás elé állítsa és megbüntesse azt, aki erre az esztelen cselekedetre vetemedett". (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS