2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jött Katrina: 55 áldozat, fosztogatnak a túlélők

2005. augusztus 30. 10:56, utolsó frissítés: 11:01

Egész lakókörzetek kerültek víz alá az egyesült államokbeli Mississippi és Louisiana államban a Katrina hurrikán pusztítása nyomán. A forgószélnek legkevesebb 55 halálos áldozata van.

Az ítéletidő következtében több mint háromnegyed millió otthon maradt villany nélkül, a hatóságok szerint hetekbe is beletelhet, mire mindenütt helyreállítják az áramszolgáltatást.

Mississippi államban Gulfport és Biloxi kikötővárosokat helyenként három méter magasan elöntötte a víz, a heves szelek hajókat sodortak neki a parti épületeknek. New Orleansban ugyanaz a körzet került víz alá, amely az 1965-ös, hatalmas pusztítást okozó Betsy hurrikán idején is vízben állt. A városrészből több mint kétszáz, elárasztott házaik tetején várakozó embert mentettek ki.

A Mexikói-öböl felett még ötös erősségű hurrikánként kavargó Katrina helyi idő szerint hétfő estére már trópusi viharrá szelídülve haladt észak felé Mississippi állam felett. New Orleansban a rendőrség fokozta a járőrözést, miután egy 50-80 fős tömeg megrohant egy szupermarketet és megrakott bevásárló kosarakkal távozott, mielőtt a rend őrei a helyszínre érkeztek volna. Fosztogatásokról érkeztek hírek Gulfportból is. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS