2024. július 20. szombat
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Magyar kamionosok gyülekeznek, hogy csatlakozzanak az európai szabadságkonvojhoz. Erdélyből is várnak autósokat

2022. február 07. 17:14, utolsó frissítés: 17:17

A Telex arról számolt be, hogy Magyarországon 80 autó gyűlt össze az M3-as autópálya mogyoródi leágazásánál azért, hogy elindítsanak egy magyar és nemzetközi kamionosokkal való több napos szolidaritási akciót, aminek a célja a globális elit visszaszorítása. Szűcs Attila, az esemény szervezője a lapnak azt mondta, 16 óráig még kb. ugyanennyi autót várnak oda.


A lap azt írja, megyei városokból és Erdélyből is jönnek konvojok, a terv szerint az odaérkezők többsége Mogyoródon éjszakázik.

Az eseménysorozat neve Hungarian Freedom Convoy 2022, és lényegében a kanadai konvoj után született nagyobb, nemzetközi World Freedom Convoy 2022 mozgalom magyarországi ága. A terv az, hogy a tüntető autósok február 14-én egyszerre érkezzenek Brüsszelbe.


A felhívásban ez áll: „Cselekvésre szólítunk mindenkit; aki úgy érzi, hogy elég, és elutasítja az alaptalan és jogtalan kényszerítő intézkedéseket; aki úgy érzi felnőtt és felelős, hogy maga döntsön egészsége és gyermekei sorsa felől; akinek meggyőződése, hogy valós és tudatos demokráciára, társadalmi megegyezésre van szükség az uralkodó erők jog-csavarta diktatúrája helyett.”

A magyar terv szerint 18 órakor a Hősök terére vonulnak 200 számozott autóval, ahol felolvassák a követeléseiket, és fáklyákkal gyalogolnak át a Kossuth térre. Kedden 10 órakor a várban Áder János köztársasági elnöknek nyújtják be az alábbi követeléseiket:

1. A rendeleti kormányzás azonnali megszüntetése.

2. Az összes vonatkozó egészségügyi kötelezettség, rendelet azonnali hatályon kívül helyezése.

3. A technokrata kezdeményezések azonnali felfüggesztése és felülvizsgálata: az egészségügyi útlevelek és a digitális igazolványok megszüntetése; betegségmegelőzés oltások felvételére egyszerűsítését, megfigyelő hálózatok-, adatösszesítő rendszerek kiépítését-, 5G bevezetését, készpénz felszámolását, emberi munkaerő szükségtelenné tételét, magángazdaságok megszüntetését, gyermekek 18 éves kora előtt a szülői gondoskodás és felelősség alóli kivonását, az iskolai oktatás elgépiesítését célzó folyamatok azonnali leállítása és felülvizsgálata, társadalmi konszenzus elérése független, valós tények alapján.

4. Az emberi jogok és a munkához való jog teljes helyreállítása – a törvénytelen, indokolatlan rendkívüli állapottal az un. rendeleti kormányzással felülírt jogállamiság és az alap emberi jogok teljes valós visszaállítása, összhangban a vonatkozó hazai és nemzetközi egyezményekkel, vállalt kötelezettségekkel.

5. A munkához való jogaikban sértett, szociális- és egészségkárosodást szenvedett egyének és családjaik kártalanítása, rehabilitálása.

6. Felelősök elszámoltatása, döntési folyamatok kivizsgálása. (Telex)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS