2022. január 29. szombatAdél
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Több mint 400 fős pedofilhálózatot számolt fel a német rendőrség. A legfiatalabb áldozatuk 3 hónapos volt

2022. január 13. 09:13, utolsó frissítés: 09:15

Négyszáznál is több feltételezett elkövetőt azonosítottak és több mint hatvan kisgyereket és fiatalkorút mentettek meg bántalmazóiktól az utóbbi évek legnagyobb németországi gyermekbántalmazási ügyében, amelynek nyomozása szerdán ért véget – írja az MTI nyomán a Telex.


A kölni rendőrkapitányság Berg nevű nyomozócsoportja 26 hónapig tartó munkával 439 feltételezett elkövetőt azonosított, és 65 gyereket, illetve 17 év alatti fiatalkorút emelt ki környezetéből, amelyben szexuális bántalmazásnak volt kitéve. A legfiatalabb áldozat mindössze három hónapos volt, kínzói megerőszakolták – mondta szerdai sajtótájékoztatóján a nyomozócsoport vezetője, Michael Esser.

A nyomozó azt mondta, a legsűrűbb időszakban 350-en dolgoztak a Bergisch Gladbach-i gyermekbántalmazási eset feltárásán. A Köln melletti városról elnevezett, szerteágazó ügy 2019 októberében kezdődött. Kiindulópontja egy családi ház Bergisch Gladbachban, amelynek időközben elítélt 45 éves tulajdonosa több tucat szexuális bűncselekményt követett el a lánya ellen. Az áldozat az első eset időpontjában három hónapos volt.

A saját gyermeke ellen forduló férfi egy fórumokon és azonnali üzenetküldő alkalmazásokon összekapcsolódó nemzetközi hálózat tagja volt. Bűncselekményeit dokumentálta, a felvételeket a hálózatban terjesztette. Több terabájtnyi adatot foglaltak le nála, csak a mobiltelefonján 130 ezer fotót találtak. A hálózat tagjai többnyire férfiak voltak, akik bántalmazásokról készült videókat küldözgettek egymásnak. Néhányan még a való életben is cseréltek áldozatot egymással, és nem számoltak a lebukás veszélyével. (telex.hu, MTI)

Fotó: TOMMY VAN KESSEL/unsplash.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS