2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

London 7/7: a franciák már júniusban figyelmeztettek?

2005. augusztus 08. 10:49, utolsó frissítés: 10:53

A francia belső elhárítás központi igazgatóságának egyik bizalmas jelentése már június végén említést tett az al-Kaida Nagy-Britannia elleni támadásának veszélyéről, és azt javasolta, hogy "kísérjék figyelemmel" a franciaországi pakisztániak közösségét – írta hétfői számában a Le Figaro című francia napilap.

Az idézett jelentés felhívta a figyelmet arra, hogy a terrorista szervezet a Nagy-Britanniában élő, nagy létszámú pakisztáni közösségen belüli "dzsihádista" szimpatizánsokra támaszkodik a merényletek végrehajtásában.

Ugyanakkor a szaúdi titkosszolgálat egy magas beosztású tisztje arról tájékoztatta a The Observert, számukra nyilvánvaló volt, hogy nagyszabású terrortámadás készül Nagy-Britannia ellen, és ilyen értelmű figyelmeztetést juttattak el brit kollégáikhoz, az MI5 és az MI6 egységekhez.

Szaúd-Arábia nagy-britanniai nagykövete szombat este közleményben erősítette meg, hogy néhány hónappal ezelőtt hivatalos megbeszélések folytak a szaúdi és a brit titkosszolgálatok között, melyek során Szaúd-Arábia arra hívta fel a britek figyelmét, hogy London fokozott terrorveszélynek van kitéve. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS