2024. június 23. vasárnap
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Eldőlt, hogy kik lesznek a tagjai Márki-Zay Péter árnyékkormányának

2022. január 05. 08:31, utolsó frissítés: 08:31

Eldőlt, hogy kik lesznek Márki-Zay Péter, pontosabban az ellenzéki együttműködés kampányában a „beszélő fejek” – írja Magyar Hang. A lap értesülése szerint az ellenzéki kormányfőjelölt által korábban emlegetett árnyékkormányon nem a leendő minisztereket kell érteni.


Ebben a csapatban ugyanis azok szerepelnek, akik egy-egy szakterület kommunikációját viszik, vagyis az adott témában ők képviselik az ellenzék és miniszterelnök-jelöltjük álláspontját. A lista egyébként részben átfedést mutat Márki-Zaynak a Népszavában már november közepén ismertetett, a választási programért felelős szakértői csapata tagjaival:

A Magyar Hang információi szerint az önkormányzatiság területét ezután Wittinghoff Tamás viszi. Budaörs polgármestere 30 éve vezeti a fővárossal szomszédos várost. Az egészségügyi kommunikációért Komáromi Zoltán háziorvos, a Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa felel majd.

A munkavállalói jogok és érdekek képviselete az MSZP-s Komjáthi Imre, pártja elnökhelyettesének feladata lesz. A rendvédelem ügyével Lengyel Róbertet bízták meg, aki korábban 24 éven át volt a rendőrség állományának hivatásos tagja, 2014 óta pedig Siófok független polgármestere.

Az oktatásért a momentumos Tóth Endre fog felelni, aki az előválasztáson legyőzte a Budafokot és Újbuda egy részét magában foglaló választókerületben Molnár Gyulát, a XI. kerület egykori polgármesterét, az MSZP volt elnökét. A gazdasági kérdésekben a kommunikátor Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnöke lesz.

Az alkotmányozás kérdéskörében a témában már eddig is többször megszólaló Fleck Zoltán jogász és szociológus felel majd, a szociális ügyek kommunikációjáért pedig Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke. Az egyházi ügyeket Lukácsi Katalinra, a Márki-Zay Péter által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom tagjára, a sport területét pedig az egykori olimpiai bajnok magyar vízilabdázó Steinmetz Ádámra, a Jobbik parlamenti képviselőjére bízzák.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS