2022. aug. 17. szerdaJácint
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Jogerősen kilenc évre ítéltek egy román kábítószercsempészt Szegeden

2021. december 08. 10:31, utolsó frissítés: 10:31

Kilenc év szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy román férfit, aki társával több mint negyven kiló marihuánát próbált Magyarországon keresztül Romániába csempészni - tájékoztatta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.


Nagyné Günther Ágnes közölte, a vádlott társával együtt arra vállalkozott, hogy kábítószert szállítanak Belgrádból Bukarestbe. 2019 novemberében a szerb fővárosból Budapestre közlekedő autóbuszjáraton két-két bőröndbe elrejtve több mint 43,5 kiló marihuánát helyeztek el. A kábítószert az országba belépéskor a röszkei határátkelőn felfedezték. A két férfi a bűnösségét beismerte.

Az ügyben első fokon eljáró Szegedi Törvényszék a férfit jogerősen nyolc, társát hét év szabadságvesztésre ítélte, és az elkövetőket a büntetésükkel azonos időtartamra kiutasította Magyarország területéről.

Az ügyészség a hosszabb tartamú szabadságvesztésre ítélt férfi - akit korábban Romániában kábítószer-kereskedelem miatt már elmarasztaltak - terhére jelentett be fellebbezést, melyet a táblabíróság alaposnak talált. A vádlottnak büntetését fegyházban kell letöltenie, és őt a bíróság kizárta a feltételes szabadság lehetőségéből. (MTI)

Fotó: Roberto Valdivia/unsplash.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS