2022. január 29. szombatAdél
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nigériában már októberben megjelent az Omicron

2021. december 01. 16:03, utolsó frissítés: 16:03

Nigériában már hetekkel azelőtt megjelent az Omicron variánsa, hogy Dél-Afrikában azonosították volna azt – írja a 24.hu a Reutersre hivatkozva. A nigériai szakértők több mintát is megvizsgáltak és egy októberben begyűjtött mintában azonosították az omikront. Részleteket ugyanakkor nem közöltek.


Az AP hírügynökség kedden írt arról, hogy legfrissebb adatok szerint a koronavírus Omicron variánsa valószínűleg már azelőtt végigfuthatott több országon, hogy a védekezésre felkészülhettek volna. A szakemberek ezt arra alapozzák, hogy az első, Omicronnal összefüggésbe hozható megbetegedéseket két, egymástól távol eső országban észlelték, Hollandiában pedig már azelőtt jelentették a variáns felbukkanását, hogy a dél-afrikai hatóságok riadót fújtak volna.

A WHO főigazgatója kedden aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az omikron variáns miatt egyes országok általános korlátozó intézkedéseket vezetnek be, ezek ugyanis a WHO szerint nem feltétlenül szükségesek és igazságtalanul büntetik az afrikai országokat.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS