2022. december 4. vasárnapBorbála, Barbara
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Iskolai lövöldözés Michiganben: 3 diák meghalt, a gyanúsított feladta magát

2021. december 01. 13:35, utolsó frissítés: 13:35

Őrizetbe került a keddi amerikai lövöldözés 15 éves gyanúsítottja. Úgy tudni, feladta magát a rendőrségen nem sokkal azután, hogy tüzet nyitott egy michigani iskolában. Három embert megölt, és többeket megsebesített.

Félautomata fegyverét megtalálták a rendőrök a helyszínen.


Oakland megye helyettes seriffje jelentette be, hogy a halálos áldozatok diákok, két lány és egy fiú. Az egyik lány 14, a másik 17, a fiú 16 éves volt. Nyolc sebesültet kórházba szállítottak. Állapotuknak megfelelő ellátást kapnak három különböző intézményben.

Az elnök, Joe Biden éppen Minnesotában volt, amikor tájékoztatták a történtekről.

Dakotában mondott beszédét azzal kezdte, hogy tudomása van a michigani iskolai lövöldözésről, és addig is, amíg tájékozódik a részletekről, őszinte részvétét fejezte ki azoknak a családoknak, amelyek most "kifejezhetetlenül mély fájdalommal gyászolják elvesztett szeretteiket".Michigan állam kormányzója is együttérzéséről biztosította a gyászolókat a Twitteren, és azt is hozzátette, hogy megvannak az eszközeik az ilyen típusú agresszió megfékezésére.A rendőrség annyit közölt, hogy a támadó 15-20 lövést adott le, egyelőre nem tudni, miért. Semmi sem utal arra, hogy lett volna bűntársa. (Euronews)

Fotó forrása: Eric Seals, Twitter

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS