2022. november 26. szombatVirág
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hillary Clinton szerint korrupt, kapzsi, autokratikus vezetője van Magyarországnak

2021. november 25. 15:20, utolsó frissítés: 15:24

Hillary Clinton az MSNBC műsorában beszélt arról, hogy aggódik az autoriter rezsimek világszintű térnyerése miatt. Szerinte harcolni kell a dezinformáció és a propaganda ellen, számolt be a Telex.
„Úgy gondolom, hogy a demokrácia válságával, a legitimáció válságával szembesülünk, ami egészen odáig hatol, hogy mégis milyen jövő vár az országunkra és a világra. ... Azzal foglalkozom, hogy kitaláljuk, mit tehetünk ez ellen – és soha nem adhatjuk fel, mert túl sok minden forog kockán.” – mondta az amerikai Demokrata Párt 2016-os elnökjelöltje.

Clinton párhuzamot vont Donald Trump, valamint a Capitoliumot idén januárban megtámadó tüntetők és a világ autokratikus vezetői között, akik szerinte a változás miatt kialakuló félelmet használják fel arra, hogy egymásnak ugrasszák az embereket, szorongást keltsenek bennük, és ezzel egyszerűen irányíthatóvá tegyék őket a demagógián és a dezinformációkon keresztül.

„Nem szeretik azt a világot, amiben élünk, és ebben egyetértenek azokkal az autokratikus vezetőkkel Oroszországtól és Törökországtól kezdve Magyarországon át Brazíliáig és a világ számos helyéig, akik egyszemélyi hatalommal, kapzsisággal és korrupcióval irányítják az országukat." – mondta az Obama-kormány első külügyminisztere.

Nem csak az Obama-kormány első külügyminisztere gondolja azt Magyarországról, hogy nem felel meg amerikai mércével a demokrácia követelményeinek: Joe Biden amerikai elnök mintegy 110 országot hívott meg egy decemberi virtuális csúcstalálkozóra, ahol az európai uniós tagállamok közül egyedül Magyarország nem kapott meghívást. Bidentől még az a lengyel kormány is kapott meghívót, amely épp az Európai Bizottsággal került jogállamisági vitába.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS