2022. november 26. szombatVirág
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Buszbaleset Bulgáriában: 46-an haltak meg, köztük 12 gyerek

2021. november 23. 14:44, utolsó frissítés: 14:44

Súlyos balesetet szenvedett és lángra kapott egy észak-macedóniai turistabusz keddre virradóra Bulgáriában – jelentette a BGNES bolgár hírügynökség. A Szófiát Blagoevgraddal összekötő Sztruma autópályán történt szerencsétlenségben 46 ember életét vesztette, köztük tizenkét gyerek, írja a BBC. A halottak között van a buszsofőr is.


A járművön összesen ötvenketten utaztak. A sérülteket kórházba szállították. Nyikolaj Nyikolov tűzoltóparancsnok szerint a sérültek állapota nem súlyos.

Diana Ruszinova közlekedési szakember szerint az érintett autópálya-szakaszon számos gond volt. Felidézte, hogy egész nyáron át kátyúkat javítottak ki a munkások.

Zoran Zaev észak-macedón miniszterelnök részvétet nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak. Zaev szerint az áldozatok feltehetőleg észak-macedón állampolgárok voltak.

A turisták isztambuli utazáson vettek részt, hazafele történt a baleset. A bolgár, török, az észak-macedón és az albán kormány képviselői is részvétüket fejezték ki az áldozatok hozzátartozóinak. Eddigi információk szerint az utasok észak-macedóniai albánok voltak.(bbc, 24.hu)

Kiemelt kép: MacedonianCoalition

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS