2022. november 26. szombatVirág
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bécsben a szigorított korlátozások ellen tüntettek, de a főszervező nem vehetett részt, mert Covidos lett

2021. november 20. 20:34, utolsó frissítés: 20:34

Mint írtuk, hétfőtől tíznapos szigorú zárlat lesz érvényben mindenkire Ausztriában, függetlenül attól, hogy beoltották-e a koronavírus ellen, vagy sem: a szigorú korlátozással nem értett mindenki egyet, ezért szombaton százezres tüntető tömeg gyűlt össze Bécs belvárosában – számol be a Telex.


A tiltakozást az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) szervezte, és több tucatnyi rendőr biztosította. Pénteken a Szabadságpárt elnöke a korlátozásokat úgy kommentálta, hogy „Ausztria immár diktatúra”. Viszont az osztrák hírügynökség szerint a párt elnöke Herbert Kickl, nem tudott felvonulni a tüntetésen, mert pozitív lett a Covid-tesztje.

A HVG beszámolt arról, hogy a demonstrálok között többen sárga csillagot viseltek "oltatlan" felirattal, míg mások a kötelező oltást a fasizmussal kapcsolták össze, Alexander Schallenberg kancellárt Mengeléhez hasonlítva. A tüntetésen részt vettek az ismert holokauszttagadók és más szélsőjobboldali figurák is.



A tüntetés előtt a belügyi hírszerző szolgálat arra hívta fel a figyelmet, hogy a tüntetők esetleg megpróbálnak majd behatolni a kórházakba, ugyanis a közösségi médián működő oltásellenes csoportokban találtak erre vonatkozó buzdításokat. Ellenlépésként a hatóságok fokozták a kórházak körül a rendőrségi jelenlétet. Arról nincsenek értesülések, hogy incidens történt volna.

Az AUR romániai szélsőjobboldali párt elnöke, George Simion a közösségi médián üdvözölte a bécsi demonstrációt, azzal büszkélkedve, hogy a tüntetésen milyen sok román zászló lobogott:

Fotó: Gheorghe Simion hivatalos közösségi média oldala. Fotó: Gheorghe Simion hivatalos közösségi média oldala.

S ha már korlátozó tüntetésről van szó, akkor bejelentette, hogy vasárnapra tüntetéseket szerveztek Konstancában, Krajovában, Ploiești-en, és Nagyszebenben, annak ellenére, hogy Románia nem szigorításokra, hanem éppen lazításokat tervez.(telex.hu)

Nyitókép: Aaron Ginn twitter, képernyőmentés.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS