2022. november 26. szombatVirág
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Karanténba kellene helyezni a romániai oltatlan munkavállalókat, véli egy olasz egészségügyi biztos

2021. november 08. 13:50, utolsó frissítés: 13:50

"Az olasz kormánynak karanténba kellene helyeznie az egyes keleti országokból érkező oltatlan munkavállalókat" - mondta Alessio D'Amato, Olaszország Lazio régiójának egészségügyi biztosa. Ő az első olasz tisztviselő, aki támogatja egy ilyen megoldást a Romániából és Bulgáriából érkező vendégmunkásokkal szemben, mivel ezekben az országokban a legmagasabb az oltatlanok száma, és itt szedi áldozatainak nagy részét a járvány negyedik hulláma.


D’Amato azt állította, hogy a két országból érkező munkavállalók közül nagyon sokat épp az olaszországi idősek és krónikus betegek gondozására, ellátására alkalmazzák, és fennáll annak a veszélye, hogy megfertőzik az általuk gondozottakat. Olaszország nem vállalhatja ezt a kockázatot, jelentette ki a tanácsos.

D'Amato egy intézkedéscsomag létrehozását javasolta, ugyanakkor hangsúlyozta annak a munkának a fontosságát, amelyet ezek az emberek Olaszországban végeznek.
A Covid-vészhelyzetért felelős biztosnak , Francesco Figliuolonak azt is javasolta, hogy térjenek át az „okos zöld igazolványra”, amely figyelmeztetné annak birtokosát, amikor eljött az újraoltás ideje.

A qr-kód beolvasásakor „a sárga színnek kell megjelennie ezeknél az embereknél, egyfajta figyelmeztetésként. Emellett pedig szöveges üzenetben is felhívnák a figyelmet arra, hogy már több mint hat hónap telt el az utolsó oltás óta, ideje tehát az emlékeztető adag bevételének.

Egyébként Romániában már 7 millió ember kapta meg a koronavírus elleni oltást, írta a ROVaccinare portál október 31-én. (G4Media)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS