2022. december 4. vasárnapBorbála, Barbara
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Afroamerikai volt rendőrt választottak meg polgármesternek New Yorkban

2021. november 03. 09:26, utolsó frissítés: 09:32

A 61 éves demokrata politikus rasszizmus elleni harcosként szerzett magának hírnevet.


Eric Adams afroamerikai származású volt rendőrtisztet és rasszizmusellenes szakszervezeti aktivistát választották meg New York polgármesterévé - jelentették kedd este a CBS és az NBC amerikai televíziós csatornák az előzetes eredmények alapján - írta szerdán az AFP.

A 61 éves demokrata, hivatalban lévő képviselő a várakozásoknak megfelelően legyőzte 67 éves republikánus riválisát, Curtis Sliwát a városi választási iroda által közzétett korai eredmények szerint. Eric Adams a szavazatok 70%-át szerezte meg Sliwa nagyjából 23%-ával szemben, egy olyan városban, ahol a különböző közösségek közötti gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségek igen jelentősek.

Eric Adams lesz a második fekete polgármester Amerika gazdasági és kulturális fővárosának történetében. Az 1980-as években lett rendőr, amikor New York veszélyes helynek számított, és 22 éven át végezte a munkáját, századosi rangig jutott. 1995-ben Eric Adams szakszervezetet alapított a rasszizmus elleni küzdelem segítése céljából. (newsweek.ro, hírszerk.)

Fotó: Erik Adams/Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS