2022. november 26. szombatVirág
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Lengyelországban többen meghaltak, és százezernél több háztartás maradt áram nélkül a viharok nyomán

2021. október 22. 12:31, utolsó frissítés: 12:31

Négy ember vesztette életét Lengyelországban az elmúlt 24 óra alatt, és több mint 120 ezer háztartás maradt áram nélkül a csütörtök éjszakai heves szélviharok következtében - közölték pénteken a lengyel hatóságok.


A halálesetek közül három a viharos szél okozta közúti balesetekkel függ össze, egy ember pedig akkor vesztette életét, amikor rádőlt egy, a széllökéstől kidőlt épülő házfal. Tizennyolcan - köztük hét tűzoltó - megsérültek.

Országszerte több mint 10 300 alkalommal riasztották a tűzoltókat a vihar okozta károk miatt, a legtöbb esetet a három nyugat-lengyelországi vajdaságban - az Alsó-sziléziaiban, a Nagy-lengyelországiban, valamint a Kujávia-pomerániaiban jelentették - mondta el a Polsat News kereskedelmi hírtelevízióban a tűzoltóság szóvivője, Krzysztof Batorski.

A tűzoltóság mindenekelőtt letört faágakat távolította el a közutakról, és rögzítette a megrongált háztetőket.

A lengyel kormány biztonsági központja (RCB) Twitter-fiókján közölte: hajnali 6 órakor közel 121 200 háztartás volt áram nélkül, a legtöbb - közel 48 ezer - áramkiesést a Varsót is magában foglaló Mazóviai vajdaságban tartották számon. (MTI)

Fotó: Josep Castells/unsplash.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS