2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Magyarországi ellenzéki előválasztások: 50 százalékos feldolgozottságnál Márki-Zay vezet

2021. október 17. 19:42, utolsó frissítés: 19:50

Szombaton este lezárták az urnákat, véget ért az ellenzéki előválasztás második fordulója, ahol a két „versenyben maradt” jelöltre, Dobrev Klárára (Demokratikus Koalíció) és Márki-Zay Péterre (Mindenki Magyarországa Mozgalom) voksolhattak az arra jogosultak.


Végeredményt minden bizonnyal vasárnap éjjel hirdetnek, ugyanis egész nap tart a szavazatok számlálása. Ez a folyamat azért is húzódik, mert rekordmagas résztvevő volt a második fordulóban, összesen 662 ezer személy szavazott, csak az utolsó napon 118 ezren előválasztottak.

Este fél 8-kor (magyarországi idő szerint 18:30 órakor) a szavazatok körülbelül 53%-os feldolgozottsága mellett Márki-Zay Péter fölényesen vezet a szavazatok 59,1 százalékával, Dobrev Klárára a választók 40,9 százaléka szavazott. A Telex összefoglalójából kiderül, hogy Márki-Zay óriási fölénnyel viszi a fővárosi körzeteket, például több olyan kerületben is győzött –Kőbányán vagy Újpesten–, melyek erős DK-s körzeteknek számítanak. Az eddigi eredmények szerint ő visz két nyugat-magyarországi megyét, Vast és Győr-Moson-Sopront, szűken hozta Bács-Kiskunt, illetve magabiztosan nyert a hazai pályának számító Csongrád megyében is. (telex)

Nyitókép: Márki-Zay Péter facebook-oldala

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS