2021. december 7. keddAmbrus
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megszökött a börtönből a tizenkétszeres gyerekgyilkos, a feldühödött tömeg meglincselte

2021. október 16. 19:11, utolsó frissítés: 19:11

Szörnyű eset rázta meg az elmúlt hónapban Kenyát, a szintén tragikus végkifejletről az Africa News tudósítása nyomán a Telex számolt be. A kenyai rendőrség tájékoztatása alapján a mindössze 20 éves Masten Wanjala 12 gyerek meggyilkolását vallotta be. Magát fociedzőnek adta ki, elcsalta a gyerekeket egy félreeső részre, és ott megfojtotta, vagy agyonverte őket. A drogos gyilkos saját bevallása szerint az áldozatok véréből is ivott. Amikor Wanjala gyilkolni kezdett, még csak 16 éves volt, hasonló korú, mint néhány áldozata.


A BBC cikkéből az is kiderül, hogy az elkövető a főváros Nairobi közelében, de több vidéki helyszínen is gyilkolt. A férfit letartóztatták, azonban nem került bíróság elé, mert még azelőtt sikerült megszöknie. A börtönőrök a reggeli sorakozónál figyeltek fel arra, hogy hiányzik, másfél nap alatt 400 kilométerrel távolabbra jutott. Wanjala hazament a szülővárosába, Bungomába, a szülei házában próbált meg elbújni, de egy anya és a lánya felfedezte. A nők sikoltozására összeszaladt a lakosság, és a tömeg agyonverte a gyilkost.

Az eset minden aspektusát mély felháborodás követte, a hatóságok nem értették, hogy miként tudott megszökni a veszélyes bűnöző, és az is nagy csalódást keltett, hogy hiába indított hajtóvadászatot a szökevény után a rendőrség, az áldozatok hozzátartozóinak nem maradt esélye, hogy megtudják, miért tette mindezt a gyilkos.Három rendőrt a gyanúsított menekülésének segítésével és gondatlansággal vádoltak meg, a kenyai Bűnügyi Nyomozó Igazgatóság sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Wanjala nem áll az igazságszolgáltatás elé.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS