2022. november 26. szombatVirág
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

11 gyerek fulladt vízbe, amikor elvitték őket folyót tisztítani

2021. október 16. 11:17, utolsó frissítés: 11:17

Tizenegy gyerek fulladt a vízbe, tízet pedig ki kellett menteni, amikor az iskolájuk elvitte őket folyót tisztítani Indonézia Nyugat-Jáva tartományában – számolt be az AP hírügynökség.


A helyi hatóságok szerint a középiskolából mintegy 150 diák vett részt a Cileueur folyó megtisztításában, amikor közülük 21-en megcsúsztak a vízparton és a folyóba estek. Deden Ridwansyah, a Bandung Kutatási és Mentési Iroda vezetője szerint a tragédia annak ellenére következett be, hogy áradás nem volt.

A megfulladt gyerekek egymás kezét fogták. Egyikük megcsúszott, a többieket pedig húzta magával – mondta. A közeli mentőcsapatnak tíz gyermeket sikerült kimentenie, őket kórházba vitték. Péntek éjszaka befejezték a kutatást a túlélők után.
Az esőzések gyakori földcsuszamlásokat és hirtelen árvizeket okoznak Indonéziában, ahol emberek milliói élnek hegyvidéki területeken vagy árterek közelében. A mostani tragédia nem precedens nélküli: 2020 februárjában a hirtelen árvíz következtében legalább hat diák halt meg, akik Yogyakarta tartomány Sleman kerületében fulladtak bele a vízbe.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS