2021. október 19. keddNándor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hatalmas tűz volt egy tajwani toronyépületben, több tucatnyian meghaltak

2021. október 14. 16:14, utolsó frissítés: 16:16

Tűz ütött ki csütörtökre virradó éjjel egy tizenhárom emeletes épületben a dél-tajvani Kaohsziung városban. A lángoknak több tucatnyi halálos áldozata van.


E hír megírásának pillanatáig 46-ra nőtt az áldozatok száma. A hatóságok és a tűzoltóság jelentésére hivatkozó hírügynökségi jelentések szerint a sérültek száma 41.

Az első hírek kilenc, majd 22 halottról szóltak. A halottak számának jelentős növekedését azzal magyarázzák, hogy a kórházba szállított mintegy hetven ember közül sokan belehaltak a súlyos égési sérülésekbe.Az épület helyi idő szerint hajnali három óra körül kapott lángra, és csak reggelre oltották el a tüzet. Közel 160 tűzoltó hetvennél több tűzoltókocsival több mint négy órán át harcolt a lángok ellen.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint rendkívül erős volt a tűz, az épület alsó emeletei teljesen kiégtek. Nem zárhat ki, hogy több holttestet találnak az épület átkutatása során, a hetedik és tizenegyedik emelet között ugyanis tűzcsapda keletkezett, és többen bennéghettek. A 46 halottról az épület átfésülése után tájékoztatott a tűzoltóság.

A város polgármestere azt mondta, ahogy az épület részben üresen állt, de korábban éttermek, karaoke-termek üzemeltek ott, és mozi is volt.

A tűz oka nem ismert. A hatóságok szándékos gyújtogatás ügyében is nyomoznak. Szemtanúk azt mondták, hogy hajnali háromkor, amikor lángra kapott az épület, robbanást is hallottak. (via euronews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS