2021. október 19. keddNándor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kaliforniában bűncselekménynek számít, ha valaki a partnere tudta nélkül szex közben leveszi az óvszert

2021. október 11. 12:15, utolsó frissítés: 12:16

Gavin Newsom kaliforniai kormányzó aláírta azt a törvényt, miszerint bűncselekménynek minősül, ha valaki szeretkezés közben a partnere tudta nélkül eltávolítja az óvszert.


A törvény szerint az óvszer nem konszenzuális eltávolítása szexuális támadásnak minősül, mely "hosszútávú fizikai és érzelmi károkat okozhat az áldozatoknak".

Cristina Garcia demokrata képviselő, a törvény kezdeményezője szerint egyre elterjedtebb volt a jelenség a heteroszexuális és meleg szexuális kapcsolatokban, a törvény pedig leszögezni, az óvszer eltávolítása a másik tudta nélkül nemcsak immorális, hanem illegális is.

Egy másik törvényben kiiktatták a házasságon belüli nemi erőszak kifejezést, mondván, az is egyszerűen nemi erőszak, és ugyanolyan szigorral kell büntetni, mintha nem házasságon belül történne.

"A nemi erőszak az nemi erőszak, egy házassági oklevél nem jogosíthat fel senkit arra, hogy az egyik legerőszakosabb és legszadistább társadalmi bűncselekményt elkövesse.

A san franciscói főügyész közleményben üdvözölte a törvénymódosításokat, mondván, az igazságszolgáltatás nagy segítséget kapott, hogy a szexuális támadások túlélőit ugyanolyan erővel tudja védeni, és értük igazságot tudjon szolgáltatni. (cnn/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS