2021. október 19. keddNándor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Már nem Fekete-Győr András a Momentum elnöke

2021. október 10. 23:20, utolsó frissítés: 23:20

A gyenge miniszterelnök-jelölti szereplése után leváltotta a Momentum a pártelnökségről Fekete-Győr Andrást. A vasárnap esti bizalmi szavazáson a közgyűlés Fekete-Győr ellen szavazott. Az új pártelnökről később döntenek.


Belebukott az előválasztás miniszterelnök-jelölti eredményébe Fekete-Győr András, a Momentum eddigi elnöke. Vasárnap este a Momentum közgyűlése megvonta a támogatását Fekete-Győrtől a bizalmi szavazáson - számolt be a Telex.hu.

A Momentum hivatalos közleményében úgy fogalmaz, hogy „Fekete-Győr András lemondott a Momentum elnöki pozíciójáról”. A lemondás azonban formális, hiszen előtte a párt elnöke elbukta a jövőjéről szóló bizalmi szavazást.Fekete-Győr András a miniszterelnök-jelölti előválasztási szereplése után bizalmi szavazást kért a Momentum Küldöttgyűlésétől. A Küldöttgyűlés többsége a mai napon amellett döntött, hogy új vezetéssel kell belevágni a választási kampány következő szakaszába. Fekete-Győr András ezt természetesen elfogadta és azonnali hatállyal beadta lemondását.

– áll a Momentum közleményében. Mint írják, a Momentum hat elnökségi tagja ezután is folytatja a munkáját, az elnöki pozícióra pedig hamarosan kiírják a tisztújítást. (telex.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS