2021. október 19. keddNándor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A pápa arra kérte a püspököket, hallgassák meg a szexuális visszaélések áldozatait

2021. szeptember 19. 11:55, utolsó frissítés: 11:55

A katolikus egyház jövőjét teszik kockára azok a vezetők, akik nem figyelnek a szexuális visszaélések áldozataira - üzente Ferenc pápa a közép- és kelet-európai püspököknek, írj a hvg.hu.


A közép- és kelet-európai püspököknek címzett videóüzenetet tett közzé Ferenc pápa. Ebben arra kérte az egyházi vezetőket, hogy hallgassák meg a szexuális visszaélések áldozatait, és tekintsenek rájuk partnerként az egyház reformjában, másként a katolikus egyház jövőjét teszik kockára.

Közép- és Kelet-Európa római katolikus egyházi vezetői vasárnaptól négynapos konferenciát tartanak Lengyelországban a gyermekvédelemről. Lengyelországban tucatnyi jelenlegi és korábbi püspököt marasztalt el a Vatikán az elmúlt hónapokban, mert nem hallgattak az áldozatokra, és nem büntették meg a gyerekeket molesztáló egyházi személyeket.

„Az egyház csak akkor válhat ismét a befogadás és a biztonság helyévé a szükséget szenvedők számára, ha szembenéz ennek a kegyetlenségnek a valóságával, és alázatosan bocsánatot kér” - fogalmazott az egyházfő. (mti/hvg.hu)

Nyitókép: Vaticannews

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS