2021. december 7. keddAmbrus
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Franciaországban közel háromezer egészségügyi alkalmazottat bocsátottak el ideiglenesen, mert nem kértek a védőoltásokból

2021. szeptember 16. 21:20, utolsó frissítés: 21:26

A francia hatóságok nagyon nem viccelnek. Emmanuel Macron francia elnök körülbelül két hónapja jelentette be, hogy szeptember 15. után minden egészségügyi dolgozót kötelezni fognak a koronavírus elleni oltás –azaz, legalább az első dózis – beadására. Egy nappal az elnök határideje után közel 3 ezer egészségügyi dolgozót bocsátottak el ideiglenesen – írja a Biziday a BBC információira hivatkozva.


A gond csupán annyi, hogy a már amúgyis leterhelt egészségügyi rendszerben munkaerőhiány alakulhat ki, ami további zavarokat okozhat így, a járvány kellős közepén - áll a tudósításban.

Montelimar városában például a kórház illetékesei megerősítették, hogy az aneszteziológusok hiánya miatt halasztaniuk kell a nem sürgős műtéteket.

Franciaország a pandémia elterjedésekor egyébként a “legszkeptikusabb” országok közé tartozott, azonban az EU-s zöld igazolvány bevezetése csodát tett: eddig a lakosság 90%-a kapott legalább egy adag védőoltást.

Az immunizálás kötelezővé tétele pedig egyre elterjedtebbé kezd válni más európai országokban is, Olaszországban védettségi igazolás nélkül már nem lehet munkát vállalni. (Biziday)

Nyitókép: Emmanuel Macron Facebook-oldala

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS