2022. szeptember 30. péntekJeromos
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Németországi oltáskampány: áruházakban, állatkertekben stadionokban és mecsetben is oltanak

2021. szeptember 14. 09:32, utolsó frissítés: 09:36

Oltási akcióhetet indítottak Németországban hétfőn a koronavírus-járvány negyedik hullámának feltartóztatására.


A #HierWirdGeimpft (#IttOltanak) elnevezésű országos akció lényege, hogy a lehető legegyszerűbben és a legkevesebb időráfordítással beoltathassa magát a koronavírus okozta betegség (Covid-19) ellen mindenki, aki még nem kapott oltást, de életkora és egészségi állapota alapján kaphatna.Ezzel a céllal oltópontokat állítottak fel olyan helyeken, ahol eleve sokan fordulnak meg. Az ideiglenes állomásokat előzetes bejelentkezés nélkül lehet felkeresni.

Országszerte több száz oltópontot állítottak fel, például a fővárosi Olimpiai Stadionban - ahol a nemzetközi atlétikai Gyémánt Liga berlini állomásának (ISTAF) nézőire számítanak -, Stuttgartban a város hat legnépszerűbb zenés szórakozóhelyén, az Aachen térségében fekvő Huckelhovenben pedig a helyi mecsetben.

Oltópontokat alakítottak ki még egyebek mellett lakberendezési áruházakban, bevásárlóközpontokban, könyvtárakban, vidámparkokban és állatkertekben is.

A német sajtóban idézett szakértők szerint legalább 75 százalékos átoltottság szükséges a negyedik hullám erejének megfékezéséhez, vagyis a járványgörbe ellaposításához. A járvány megállításához jóval nagyobb, a 12-59 éves korosztályban 85 százalékos, a hatvan felettieknél 90 százalékos átoltottság kellene.

A szövetségi kormány hétfői összesítése szerint a 262 napja tartó oltási kampányban 104,2 millió adag vakcinát adtak be. Legalább egy adagot a lakosság 66,5 százaléka - 55 315 227 ember - kapott, teljes oltással a lakosság 62,2 százaléka - 51 710 807 - ember rendelkezik.

Az Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) hétfői adatai szerint az utóbbi 24 órában 5511 új fertőződést mutattak ki tesztekkel. Ez csaknem húsz százalékkal több az egy héttel korábbi 4779-nél. (MTI)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS