2022. január 29. szombatAdél
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Budapest Ferenc pápától származó, kritikus idézetekkel köszönti a vendégeket

2021. szeptember 11. 14:30, utolsó frissítés: 15:00

Az Eucharisztikus Kongresszus alkalmából Budapestre látogató Ferenc pápát a város az egyházvezető gondolataival fogadja: az egyházvezetőtől származó idézetek lesznek kiplakátolva, illetve elhangzanak a hangosbemondókon – írja Budapest Vározháza közösségi média oldala.


„A Városháza parkba és a város több pontján kihelyezett plakátokon olvasható, a BKK - Budapesti Közlekedési Központ járatain pedig hallható idézetek többek között a hatalomgyakorlásról, a szolidaritásról, illetve a járvány utáni újjáépítésről szólnak” – olvasható a közleményben.

A magyarra fordított idézetek között a pápa melegekről szóló nyilatkozata is megtalálható:

„Ha egy ember meleg, keresi Istent, és jó szándékú, ki vagyok én, hogy elítéljem?”Egy másik hirdetőtáblán, Budapest a következő idézettel köszönti Ferenc pápát:

„A hatalommal való visszaélés az emberi méltóság durva megsértése, amelyet nem engedhetünk meg, és ami ellen folytatnunk kell a küzdelmet.”Ferenc pápa az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) keretében érkezik a fővárosba, hogy a Hősök terén zárómisét koncelebráljon. Előtte Orbán Viktor miniszterelnökkel és Áder János köztársasági elnökkel is találkozik - írja a HVG.


(hírszerk., HVG)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS