2022. január 28. péntekKároly, Karola
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Közülük kerül ki Orbán Viktor fő ellenfele a jövő évi magyarországi választásokon

2021. szeptember 06. 13:03, utolsó frissítés: 2021. szeptember 08. 14:41

Öt jelöltnek sikerült összegyűjtenie a szükséges 20 ezer aláírást ahhoz, hogy induljon a magyarországi miniszterelnök-jelöltségért folyó előválasztáson. Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltségéért Dobrev Klára, Fekete-Győr András, Jakab Péter, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter szállt versenybe. Az ajánlások leadásának határideje hétfő délben volt.


Karácsony, Márky-Zay, Jakab, Fekete-Győr, DobrevKarácsony, Márky-Zay, Jakab, Fekete-Győr, Dobrev


Dobrevnek és Karácsony még a gyűjtés megkezdésének napján sikerült összeszedni a szükséges aláírásokat, Jakab és Fekete-Győr is jelezte már korábban, hogy összegyűltek az aláírások.

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke hétfő reggel azt írta ki Facebook-oldalára, hogy összesen 33 540 aláírást gyűjtött össze. Az előválasztáson indulók közül egyébként csak az Új Világ Néppárt (ÚVNP) miniszterelnök-jelöltjének, Pálinkás Józsefnek nem sikerült összegyűjteni a szükséges ajánlásokat.A Telex azt írja, hogy Pálinkás szerint ennek legfőbb oka az erőforráshiány volt. A tavaly októberben alapított pártnak még nincs annyi aktivistája és pénze, mint a konkurenseknek. Pálinkás Márki-Zay mögé áll be az előválasztáson.

Az előválasztás első fordulóját szeptember 18–26. között tartják, a második forduló pedig október 4–10. között lesz. (telex)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS