2021. december 7. keddAmbrus
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megkezdődött az amerikai katonák kivonása a kabuli reptérről

2021. augusztus 28. 22:46, utolsó frissítés: 22:48

Megkezdődött az amerikai katonák kivonása a kabuli repülőtérről - közölte szombaton John Kirby, a Pentagon szóvivője. A Reuters közvetlenül Kirby bejelentése előtt közölte washingtoni illetékesekre hivatkozva, hogy négyezernél kevesebb amerikai katonai van most a reptéren.


Közben a Pahvok afgán hírügynökség közölte, hogy az iszlamista tálibok már ellenőrzésük alá vonták a légikikötő egyes részeit, ahonnan az elmúlt két hétben - a tálibok hatalomátvétele óta - zajlott a katonák, a diplomaták és afgáni civilek kimenekítése.

Tálib járőr a kabuli reptérnél. Fotó: Agerpres/EPA/STRINGERTálib járőr a kabuli reptérnél. Fotó: Agerpres/EPA/STRINGER


John Kirby azt is közölte washingtoni sajtótájékoztatóján, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezet két embere - terrorcselekmények tervezője - halt meg és még egy megsebesült az amerikai hadsereg pénteki dróntámadásában a kelet-afganisztáni Nangarhar tartományban. A légi csapással az amerikai hadsereg visszavágott az Iszlám Államnak a kabuli repülőtérnél csütörtökön elkövetett pokolgépes robbantásokért, amelyekben tizenhárom amerikai katona, illetve több mint 150 afgán civil és tálib vesztette életét. (mti/hvg.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS