2021. december 5. vasárnapVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A Facebook legtöbbet kattintott linkje az volt, hogy „halálos a COVID-19 vakcina”

2021. augusztus 22. 16:02, utolsó frissítés: 16:02

A Facebook legtöbbet kattintott linkje az volt az Egyesült Államokban január és március között, hogy halálos a COVID-19 vakcina, derül ki abból a jelentésből, amit szombaton tett közzé a platform - írja a 444.hu.


A Facebook-ot sok kritika érte a járvány alatt, amiért a vírussal és a vakcinákkal kapcsolatos álhírek melegágyává vált, olyannyira, hogy Joe Biden az év elején azt mondta, hogy a Facebook embereket öl. Valószínűleg éppen ezért tartotta vissza a Facebook ezeket az első negyedévre vonatkozó adatokat, és tette csak közzé a második negyedévről szóló jelentést, amiből csak az derült ki, hogy az emberek állatokra, receptekre és sportra kattintottak leginkább a platformon.

Az első negyedévről szóló jelentést azután tették közzé, hogy a New York Times arról írt pénteken, hogy a cég vezetői szándékosan tartották vissza az első negyedévre vonatkozó adatokat.

A jelentésből kiderül, hogy a Facebook legnépszerűbb URL-je a Sun-Sentinel által közzétett cikk, amelyet a Chicago Tribune terjesztett. A cikk azt sugallta, hogy a COVID-19 vakcina okozhatta egy floridai orvos halálát két héttel az oltás után. Később azonban az orvosszakértői vizsgálatnál nem találtak erre bizonyítékot. A cikket több mint 53 millió ember látta a hírfolyamában.

A Facebook a cikk kapcsán azzal védekezett, hogy tényszerűen volt megírva, és ez is jól mutatja, hogy mennyire nehéz kiszűrni az álhíreket. (444.hu, hírszerk.)

Fotó: Thought Catalog/Pexels

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS