2022. aug. 19. péntekHuba
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szlovén kormányfő: az EU nem nyit humanitárius folyosót az afgán menekültek előtt

2021. augusztus 22. 15:25, utolsó frissítés: 15:25

Az Európai Unió (EU) nem nyit humanitárius vagy migrációs folyosót az afgán menekültek előtt, és nem engedi, hogy megismétlődjön a 2015-ös migrációs válság - írta Janez Jansa szlovén kormányfő vasárnap Twitter-oldalán.


"Nem engedjük megismétlődni a 2015-ös stratégiai hibát. Csak azoknak a személyeknek segítünk, akik segítettek nekünk a NATO-misszió során, és az EU-tagállamoknak, amelyek védik külső határainkat" - húzta lá.

Egy másik Twitter-bejegyzésében azt írta: "Ha a nők tudnak szerveződni és harcolnak a tálibok ellen, akkor a férfiaknak is kellene. Az EU-nak és Szlovéniának nem kötelessége segíteni és pénzelni a bolygó összes menekültjét, ahelyett, hogy azok megvédenék saját hazájukat."

Ljubljana korábban jelezte: kész befogadni öt olyan afgán menekültet, aki az elmúlt húsz évben együttműködött az EU kabuli képviseletével, valamint további 14-et, aki segítette az afganisztáni szlovén missziót. Hozzátették: az összes többi menekültnek az Afganisztánnal szomszédos országoknak kell segíteniük. (MTI)Fotó: Janez Jansa Facebook-oldala

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS