2022. január 29. szombatAdél
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elképesztő jelenetek Kabulban: az afgán szülők a kerítésen át nyújtják gyerekeiket a külföldi katonáknak

2021. augusztus 21. 13:27, utolsó frissítés: 13:42

Egy betonfal és a drótkerítés választja el a menekülő afgánok ezreit a nyugati haderők katonáiktól. Több felvétel is készült, ahogy az egyre bezsúfolódó tömeg kétségbeesetten kéri a nyugati katonák segítségét, sokan a gyerekeket adják előre, hogy legalább őket menteni tudják a tálibok elől - írta a Hotnews, több külföldi médiaorgánumra hivatkozva.
Egy brit magasrangú tiszt is beszámolt a közösségi médián arról, hogy a kabuli reptérnél autókkal és szögesdróttal zárták le az utat, mert nem volt más választásuk, annyira kezelhetetlen a helyzet.

„Szörnyű volt nézni, ahogy a nők a szögesdróton átdobták a gyermekeiket, és könyörögtek a katonáknak, hogy vigyék el őket. Néhányan a szögesdróton fennakadtak. Aggódom az embereimért, mindannyian sírtunk, nem tudjuk mitévők legyünk" - írta a tiszt.

A felvételeket látván a brit védelmi miniszter még csütörtökön kijelentette, sajnos a kíséret nélküli gyermekeket nem tudják evakuálni az országból, „egyszerűen nem hozhatunk el kiskorúakat” – mondta Ben Wallace.

A miniszter ugyanakkor kifejtette együttérzését és elmondta, tudja mennyire nehéz helyzetben vannak azok a katonák, akiket a képeken láthatunk.

Egyébként nemcsak az amerikaiak és a britek, több nemzet katonái a helyszínen vannak és próbálnak segíteni, főleg a gyerekeknek:Szombat hajnali felvételek:


Nyitókép: Alex Tiffin/Twitter

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS