2022. aug. 19. péntekHuba
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nagy-Britannia 20.000 afgánt - főleg nőket és kisebbségieket - fogadna be „hosszú távon”

2021. augusztus 18. 13:36, utolsó frissítés: 13:36

A brit kormány egy programot jelentett be, melynek keretében 20.000 afgán állampolgárt fogadnak be "hosszú távon". Elsősorban nőket, lányokat és vallási kisebbségekhez tartozókat. Olyanokat, akik okkal tarthatnak a hatalomra került tálibok zaklatásától.


"Kötelezettségeink vannak mindazok felé, akik együttműködtek velünk az elmúlt 20 évben annak érdekében, hogy egy jobb hely legyen Afganisztán. Közülük sokaknak, elsősorban nőknek, most sürgős szükségük van a segítségünkre" - nyilatkozta Boris Johnson miniszterelnök a brit belügyi tárca közleménye szerint.

A kormányfő hozzátette: büszke arra, hogy Nagy-Brittaniának sikerült ezt az intézkedést meghoznia az említettek és családtagjaik megsegítésére, hogy biztonságban élhessenek Nagy-Britanniában.

A kormány nem pontosította, hogy a 20.000 afgán "hosszú távú" befogadása mit is jelent, annyit viszont elmondtak: az első évben 5.000 embert készülnek befogadni. Mint közölték, ezt a programot egy korábbi, hasonló programjuk "inspirálta", mely lehetővé tette, hogy 2014 és 2021 között 20.000 ezer szíriai menekült telepedjen le a szigetországban. (educatieprivata.ro, hírszerk.)

Fotó: Boris Johnson. Forrás: wikipedia.org

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS