2021. október 28. csütörtökSimon, Szimonetta
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Húzd meg, ereszd meg: korlátozások és lazító intézkedések váltják egymást a nyugat-európai országokban

2021. augusztus 02. 10:04, utolsó frissítés: 10:06

Új szabályok léptek életbe a német határokon vasárnaptól: negatív koronavírus-tesztet kell felmutatniuk a Németországba lépéshez azoknak, akiket még nem oltottak be teljesen vagy nincs igazolásuk arról, hogy felépültek a Covidból. Sokan attól tartanak, hogy a külföldről hazatérő nyaralók miatt emelkedik a fertőzöttek száma az országban - írja az Euronews.


Több százan demonstráltak a járvány miatti korlátozások ellen Berlinben vasárnap a tüntetési tilalom ellenére. Annak ellenére, hogy továbbra is tilos a gyülekezés, ezrek vonultak Berlin utcáin a delta variánssal szembeni intézkedések ellen tiltakozva. A rendőrség több mint 600 demonstrálót vett őrizetbe.

A berlini rendőrkapitányság közleménye szerint 2000 rendőr volt az utcákon, akiknek a nagyobb csoportok feloszlatása volt a feladatuk, de az intézkedő rendőröket több esetben támadás érte. "Megpróbálták áttörni a rendőrségi kordont, és kiráncigálni a kollégáinkat" - áll a berlini rendőrség közleményében.

Dániában már nem szükséges felmutatni beoltottságot igazoló kártyát bizonyos helyszínekre belépésnél: az 500 főnél kevesebb nézőt befogadó színházakban és mozikban, múzeumokban, piacokon és állatkertekben. Az olyan szabadtéri eseményeken sem kell már a kártya, ahol a nézőtéren kevesebb mint kétezer ember tud leülni.

Portugália is lazít a járvány miatt bevezetett korlátozásokon a beoltottak növekvő számával összefüggésben: az országban újranyithatnak a bárok augusztus elsejétől.

Szombaton 30 ezer Olympique Marseille-szurkoló térhetetett vissza a dél-franciaországi város ikonikus stadionjába, a Vélodrome-ba, ahol az OM barátságos meccset vívott a Villareal ellen. A Vélodrome-ot Covid-19 tesztcentrumként és oltóközpontként használták még márciusban. (Euronews)

Illusztráció: Xavi Cabrera, Unsplash

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS