2021. október 28. csütörtökSimon, Szimonetta
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A „gyermekvédelmi” népszavazás zöld jelzést kapott, Karácsony Gergely kérdéseit viszont nem tárgyalta a választási bizottság

2021. július 30. 15:19, utolsó frissítés: 15:19

A kormány összes, a homofóbbá eltérített pedofiltörvény népszavazási legitimációját szolgáló kérdését hitelesítette a Nemzeti Választási Bizottság - írja a Telex.


Az összes kérdést 9 igen és 2 nem szavazat mellett hagyták jóvá.


A kérdések az alábbiak:

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?
Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?


Orbán Viktor egy korábbi interjúban azt mondta, „az országgyűlés, remélem, hogy ősszel elrendeli a népszavazást, és még a választások előtt, januárban vagy februárban le is tudjuk ezt bonyolítani.” A miniszterelnök július 21-én jelentette be, hogy gyermekvédelmi népszavazást hirdet, mindössze néhány órával azután, hogy megjelent meg egy kormányrendelet-módosítás, mely kimondja: a járvány miatti veszélyhelyzet várhatóan szeptemberi megszűnése előtt is lehet országos népszavazást kezdeményezni.

Ugyanezen az ülésen utasították el a Karácsony Gergely által megfogalmazott kérdések tárgyalását.


„A Nemzeti Választási Bizottság fideszes tagjai alighanem azt az utasítást kapták, hogy kiszolgálják Orbán Viktor és a kormány gyűlöletkeltő propagandáját és ne engedjék, hogy az ország valódi problémáival foglalkozzunk. Elkezdődött a jogi trükközés, hiszen milyen röhejes kifogás az, hogy azért nem tárgyalják az azonos időben beadott kezdeményezésemet, mert azt magánszemélyként tettem” – írta Facebookon Karácsony Gergely, miután az általa benyújtott kérdéseket nem, csak a kormány gyermekvédelmi népszavazási kérdéseit tárgyalták a választási bizottság pénteki ülésén.Karácsony július 21-én jelentette be, hogy országos népszavazást kezdeményez. A Nemzeti Választási Irodának a következő kérdéseket nyújtotta be:

Egyetért-e Ön azzal, hogy minden hatvan év fölötti, magyarországi lakóhellyel rendelkező személy ingyenesen legyen jogosult SARS-CoV-2 neutralizáló antitest kimutatására alkalmas tesztre?

Egyetért-e Ön azzal, hogy koncessziós szerződés keretében gazdasági társaságnak ne legyen átengedhető magyarországi gyorsforgalmi út üzemeltetése?

Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez?
Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?

Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?


„Gyenge az a hatalom, amely 12 év teljhatalmú uralkodás után nemhogy dönteni, de még kérdezni se tud az ország valódi gondjairól. És gyáva ez a hatalom, mert az ország megosztására használja a demokrácia egyik legfontosabb eszközét, a népszavazás intézményét” – írta Karácsony, aki most a karacsonygergely.hu/nepszavazas oldalon, online gyűjt aláírásokat. (Telex.hu, 444.hu, hírszerk.)

Fotók forrása: Orbán Viktor és Karácsony Gergely hivatalos Facebook-oldala

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS