2021. október 28. csütörtökSimon, Szimonetta
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az Egyesült Királyság megnyitja kapuit a beoltottak előtt: jövő héttől karanténkötelezettség nélkül lehet utazni a szigetországba

2021. július 28. 18:09, utolsó frissítés: 2021. július 29. 07:25

Amerikai és EU-s állampolgárok karanténkötelezettség nélkül utazhatnak az Egyesült Királyságba, ha mindkét oltásról igazolást mutatnak fel - tájékoztat a Biziday.


A hírt Twitteren közölte a brit közlekedésügyi miniszter, aki azt írta, hogy támogatják az amerikai és európai állampolgárok bejövetelét, hogy családtagjaikkal és barátaikkal találkozhassanak.Az új rendelet augusztus 2-án, azaz jövő hétfőn lép érvénybe, ekkor törlik a kötelező 10 napos karanténkötelezettséget a beoltottak számára.

Az utazási korlátozások enyhítéséről még július 19-én döntött a brit kormány, mindannak ellenére, hogy a szigetországan is igen megnőtt a koronavírus delta variánsának a jelenléte.

Az amerikai hatóságok például arra kérik az állampolgárokat, hogyha nem muszáj, ne menjenek a szigetországba, még úgy sem, ha ez most éppen lehetséges. Az Egyesült Államok egyébként még nem "nyitotta meg a határait" a brit állampolgárok előtt. (biziday)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS