2021. szeptember 16. csütörtökEdit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ingyen tesztelést sürget a negyedik hullám küszöbén a WHO és az Európai Betegségmegelőző Központ

2021. július 25. 04:57, utolsó frissítés: 04:57

Az új koronavírus jóval fertőzőbb delta variánsa vált uralkodóvá Európában - jelentette be pénteken az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési Központ (ECDC). A két nemzetközi egészségügyi szervezet azt kérte a kormányoktól, fokozzák erőfeszítéseiket az új fertőzések megelőzése érdekében, és tegyenek elérhetővé minél szélesebb körben ingyenes teszteket.


A WHO azt javasolja az országoknak, hogy növeljék az ingyenes tesztekhez való hozzáférést, fejlesszék ki a szekvenálást, ösztönözzék a kontaktesetek karanténba helyezését, különítsék el a megerősített eseteket, erősítsék meg az ellenőrzést a fertőzési láncok felszámolása érdekében, és biztosítsák, hogy a nagyobb kockázatnak kitett emberek megkapják az oltást.

30 európai ország közül, amely elegendő mennyiségű adatot szolgáltatott, 19 országban a Delta variáns okozza a fertőzések többségét. Ezekben az országokban az Indiában eredetileg kimutatott vírus okozta új fertőzések átlagaránya megközelíti a 70%-ot - derül ki a WHO adataiból.

A COVID-19 járvány a héten felgyorsult a világon (+ 9%), különösen Európában (+ 26%) és az USA-ban, ahol az új fertőzések számának emelkedése meghaladja a 60%-ot, a Delta variáns hatására - derül ki az AFP mérlegéből. Európában az egészségügyi hatóságok szerint az emelkedés körülbelül egy hónapja folyamatos.

Az ECDC legfrissebb, pénteken közzétett előrejelzései szerint az új esetek száma a következő négy hétben tovább növekszik és megduplázódik. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS