2024. április 24. szerda
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

„Gyermekvédelmi” népszavazást kezdeményez a magyar kormány

2021. július 21. 12:02, utolsó frissítés: 12:02

Ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be szerdán a közösségi oldalán.


"Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt" - mondta. (Arra azonban nem tért ki, hogy az EU hatóságai nem a jogszabály gyermekvédelmi, azaz pedofil-ellenes passzusait kifogásolják, hanem az LMBTQ embereket negatívan diszkrimináló részeket - a szerk. megj.)

A miniszterelnök szerint "a magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a televíziókban, és a reklámokban".

"Brüsszel az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli - fejtette ki a miniszterelnök, majd ismertette a tervezett népszavazás kérdéseit:

1. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek, köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak?

2. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

3. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?

4. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek, fejlődésüket befolyásoló médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

5. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek, a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?Fotó: képernyőmentés

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS