2021. július 28. szerdaSzabolcs
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A hétvégén több mint 400 hektárnyi erdős rész égett le egy katalán nemzeti parkban

2021. július 18. 20:03, utolsó frissítés: 20:08

A francia határ közelében, több mint 415 hektárnyi erdő égett szénné Costa de Brava régióban, a Cap de Creus Nemzeti Parkban. Szombatról vasárnapra virradó éjjel a tűzoltók szerencsére megfékezték a lángokat, de mint figyelmeztettek, biztosítaniuk kell a terepet, mert könnyedén újra felcsaphatnak a lángok – írta meg a G4media az AFP értesüléseire hivatkozva.


Szombaton a hatalmas erdőtűz miatt 350 embert kellett evakuálni a francia határtól mindössze 20 kilométerre fekvő Llanca városában.

A helyi rendőrség szerint a tüzet valószínűleg cigarettacsikk okozta, és nagy erőkkel keresik a felelőst, aki ellen büntetőeljárást indítanak – írta meg a Reuters.

"A gondatlanul eldobott cigaretta 50 év erdősítési folyamatot jelent" – állapította meg Jordi Puignero, a katalán kormány alelnöke.

A nemzetközi sajtó ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a turisták számára népszerű Spanyolországban gyakoriak a nyári erdőtüzek, amelyek a szakértők meglátásai szerint még nagyobbak és még veszélyesebbek lesznek a globális felmelegedés következményeként. (g4media)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS