2021. július 28. szerdaSzabolcs
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A német kancellár-jelölt jókedvűen kacarászott a háttérben, miközben az államfő épp részvételt az áradásban elhunytak hozzátartozóinak

2021. július 18. 13:32, utolsó frissítés: 13:40

Az évtized egyik legsúlyosabb katasztrófahelyzete áll fenn Nyugat-Európában, az erős esőzések következtében óriási áradások vannak Németországban és Belgiumban, de ugyanúgy érintett még Hollandia és Ausztria is. A legfrissebb sajtóértesülések szerint a halálos áldozatok száma összesen elérte már a 183-at, de nagy valószínűséggel ez a szám tovább növekszik, mivel több ezer embert keresnek az elárasztott városokban és kisebb településeken.


Frank-Walter Steinmeier Németország államfője az áradás sújtotta régiókba személyesen kiutazott, hogy az áldozatok hozzátartozóinak részvétet nyilvánítson, ezt természetesen egy TV-stáb is rögzítette.

Csakhogy a felvételen az is látszik, hogy Armin Laschet – akit egyébként Angela Merkel kancellár egyik legesélyesebb utódjának tartanak – a háttérben éppen jókedvűen kacarászik a stábjuk többi tagjával.Az eset óriási felháborodást keltett a németek között, Laschet utólag Twitteren kért bocsánatot, ebben elismeri, hogy viselkedése nem volt helyénvaló és nagyon sajnálja a dolgot.

Armin Laschet január óta a Keresztyéndemokrata Unió (CDU) párt elnöke és egyben az súlyosan érintett Észak-Rajna-Vesztfáia régió konzervatív miniszterelnöke is. (Telex, Digi24, Hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS