2021. október 28. csütörtökSimon, Szimonetta
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Izraelben a krónikus betegek harmadik Pfizer-oltást is kapnak

2021. július 11. 13:45, utolsó frissítés: 13:49

Izraelben megkezdik a harmadik Pfizer-oltást a krónikus betegek számára - írja az Euronews az ország egészségügyi miniszterére hivatkozva. Nitzan Horowitz vasárnap elmondta, a társadalom tömeges harmadik átoltásáról még nem született kormányzati döntés.


A krónikus betegek harmadik, úgynevezett emlékeztető oltását azért rendelték el, mert a statisztikák szerint a kétszeres oltás ellenére a meggyengült immunrendszerű betegeket a második oltás után hat hónappal már újra fenyegeti a megbetegedés. A jelenleg intenzív osztályon kezelt izraeli koronavírus-fertőzöttek fele már elvileg védettséget élvezett, mégis újra megbetegedtek.

A Izrael rekordgyorsan immunizálta a lakossága 60 százalékát. A járványügyi adataik tavasszal lehetővé tették a nyitást, de a Delta vírusvariáns megjelenésével a fertőzési statisztikák az elmúlt hetekben újra romlani kezdtek, rendszeresen napi 400 fő körüli megbetegedési rátát regisztráltak. A Pfizer vakcinagyártó cég eközben a harmadik oltás engedélyeztetését kérte az amerikai és az európai uniós gyógyszerügynökségtől. (euronews)

címoldali kép: MTI/Rosta Tibor

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS