2022. január 28. péntekKároly, Karola
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A Riporterek Határok Nélkül Orbán Viktort a „sajtószabadság ellenségének” nyilvánította

2021. július 05. 18:42, utolsó frissítés: 20:48

A Riporterek Határok Nélkül (RSF) 2021-es a "sajtószabadság ellenségei" című listájára felkerült Orbán Viktor, Magyarországi miniszterelnöke is. Orbán az első EU-s vezető, aki beválasztottak a listára, amelyen olyan nevek szerepelnek, mint Vlagyimir Putyin, Kim Dzsong Un, Xi Jinping, Recep Tayyip Erdogan, Aljakszandr Lukasenka, Jair Bolsonaro, Nicolas Maduro vagy Rodrigo Duterte. A hétfőn közzétett lista összesen 37 nevet tartalmaz. A szervezet szerint olyan személyek kerültek a listára, akik "különösen drasztikus módon testesítik meg a sajtószabadság kíméletlen elnyomását".


Az RSF szerint Orbán 2010 óta számít "sajtóragadozónak", aki lépésről lépésre a saját köreibe szervezte ki a magyar média 80 százalékát, centralizálta a közmédiát, a vidéki sajtó szinte teljes egészében az Orbán-barát vállalkozó tulajdonába került, független lapokat számolt fel és nyomta el a sajtószabadságot.

A hírre Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a Facebookon reagált. Úgy fogalmazott: "a “Riporterek Határok Nélkül” nevű sorosista szervezet is beszállt a Magyarországot gyalázó támadások legújabb hullámába. Már vártuk, nem is értem, hetekig hol késlekedtek."(euractiv.com/hvg)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS