2024. április 24. szerda
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Augusztusra a koronavírusos esetek 90 százalékát a delta variáns okozhatja Európában

2021. június 24. 10:46, utolsó frissítés: 10:47

Gyorsuló ütemben terjed a koronavírus delta variánsa, ezért az oltási kampány felgyorsítását sürgeti az EU járványügyi ügynöksége. Előrejelzésük szerint a változat augusztus végéig az összes eset 90 százalékát teszi ki a tagállamokban. A szervezet vezetője szerint a nyár folyamán széles körben fog elterjedni, különösen a fiatalok körében, akik nem kaptak védőoltást.


Portugália igyekszik felpörgetni programját, különösen a fővárosban, ahol megugrott az esetszám, ezért újra megnyitották az oltási központot a Lisszaboni Egyetemi Stadionban. Az ország gazdasága erősen függ az idegenforgalomtól, ezért mindent megtesz, hogy ne veszítse el a turistákat.

— Kritikus fontosságú, hogy felhívjuk az emberek figyelmét erre az ügyre. Ez verseny az idővel a portugálok számára, szükségünk van a segítségükre – mondja Marcelo Rebelo de Sousa portugál elnök.

Németországban Angela Merkel kancellár azt akarja, hogy a delta változattal erősen fertőzött országokból belépők karanténba kerüljenek.

A Covid által kivéreztetett turisztikai ipar hallani sem akar erről. A területen dolgozók az utazási korlátozások enyhítését kérik. Európában sokan úgy látják, hogy azoknak, akik két, a delta variáns ellen védelmet nyújtó oltást kaptak, szabadon lehetne utazniuk. (Euronews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS