2021. október 28. csütörtökSimon, Szimonetta
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Gázolásos terrortámadás az LMBT-közösség ellen: egy személy meghalt egy floridai Pride-on

2021. június 20. 11:42, utolsó frissítés: 11:42

Egy férfi meghalt, egy másik megsérült, miután szombaton egy kisteherautó belerohant egy dél-floridai városban tartott Pride felvonuláson a tömegbe. A sofőrt a rendőrség letartoztatta – írja a Reuters.


A tettes szándékairól nem nyilatkoztak a hatóságok, viszont az eseményt Dean Trantalis, a floridai Fort Lauderdale polgármestere, az LGBTQ+ közösségek elleni merényletnek tekinti.

A Pride-on a kisteherautó sofőrje úgy tett, mint ha ő is fel akarna vonulni, de amikor közölték vele, hogy ő következik, gázt adott, és az emberek közé hajtott – nyilatkozta a polgármester.

A hatósági jelentések szerint a nyomozásba a helyi rendőrség a Szövetségi Nyomozóirodával (FBI) együtt dolgozik. „A nyomozás folyamatban van, minden lehetőséget elemzünk és értékelünk” – hangsúlyozta a helyi rendőrség közleménye.

Az incidensben érintett két sebesült férfit azonnal kórházba szállították, ahol az egyik személy meghalt, a másik kezelés alatt áll.

A súlyos incidens miatt a Stonewall Pride felvonulást felfüggesztették, ám a fesztivál eseményei továbbra is zajlanak.


A hatóságok részvétüket fejezték ki a sérültek és érintettek irányába, illetve a lakosság türelmét kérik amíg a nyomozás zajlik. (Reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS