2021. október 28. csütörtökSimon, Szimonetta
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tüntetés lesz Budapesten, mert a Fidesz-KDNP összemosná a pedofilokat a melegekkel

2021. június 14. 09:48, utolsó frissítés: 09:48

Tüntetést szerveztek hétfőre különböző jogvédő civil szervezetek Budapesten, amiatt, mert a kormánypártok az úgynevezett "pedofiltörvényben" megtiltanák a 18 év alattiak számára "a homoszexualitás vagy a nemváltás népszerűsítését és bemutatását". A törvény által szexuális felvilágosításból kizárnák a civilek egy részét, ilyen előadásokat csak bizonyos, nyilvántartásba vett szervezetek és előadók tarthatnának az iskolákban.


A szervezők szerint a kormánypárti képviselők által beterjesztett törvényjavaslattal igyekeznek egybemosni a gyerekekkel szemben elkövetett, megbocsáthatatlan bűnöket elkövető pedofilokat az LMBTQI-közösség tagjaival.

A tüntetést helyi idő szerint 19:00 órára szervezték az Országház elé, a Kossuth térre. A szervezők között van a a Szivárványcsaládokért Alapítvány, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Prizma Közösség, a Budapest Pride, az Amnesty International, a Társaság a Szabadságjogokért és a Magyar Helsinki Bizottság.

"Ha nem emeljük fel a szavunkat, akkor diákok, tanárok, szülők és fiatalok eshetnek áldozatul a kormány kegyetlen politikai játékának" - írják.

A törvényről kedden szavaz a parlament, eredetileg a kifogásolt cikkelyek nem voltak benne a tervezetben, múlt héten azonban egy, a civilek szerint diszkriminatív formában jelent meg. A tüntetés Facebookon szerveződik.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS