2021. október 17. vasárnapHedvig
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A tüntetők a nevét skandálták, másnap Kövesi bejelentetlenül megjelent az EU legkorruptabb országában

2021. június 10. 17:39, utolsó frissítés: 17:47

Miután szerdán, június 9-én a bulgáriai korrupció ellen tüntetők az ő nevét skandálták, Laura Codruta Kovesi első útja európai főügyészként Bulgáriába vezetett rögtön másnap, június 10-én.


Az európai főügyész gyakorlatilag teljesen meglepetésszerűen látogatott el az EU legkorruptabbnak számító államába, utazása nem volt előre bejelentve.

A bolgárok körében Kövesi igen népszerű, sokan szeretnék az igazságügy reformját és a jelenlegi főügyész, Ivan Ghesev leváltását, aki az oligarchák védelmével vádolnak. Kérdéses, hogy Kövesi mostani látogatásán találkozni fog-e Ghesevvel.

Ghesev távozását 2020 nyara óta követelik Bulgáriában; szerdán a helyzet elfajult, amikor a tüntetők lezárták a szófiai Igazságügyi Palota bejáratait. „Laura Kovesi, Bulgáriának szüksége van Önre" - skandálták szerdán a tüntetők.

Bulgáriában még soha egyetlen magasrangú politikust sem ítéltek el korrupcióért, annak ellenére, hogy az ország számos kritikát kapott emiatt az Európai Bizottságtól és más nemzetközi partnerektől. (g4media.ro, ziare.com)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS